Пароконвектомат як інструмент для zero-waste кухні: економія продуктів і ресурсів

Питання відповідального споживання їжі та зменшення харчових відходів стає не лише етичним, а й економічним пріоритетом професійної кухні. Тому ресторани, кейтерингові сервіси, шкільні їдальні та інші заклади громадського харчування шукають можливість впровадити виробництво за філософією zero-waste. Важливу роль у цьому процесі відіграють кухонні технології, зокрема пароконвектомати.

Sous-vide і пастеризація в пароконвектоматі Rational: нові можливості для кухні

Спосіб приготування їжі може докорінно змінити її смак та якість. Досягти рівномірного приготування, соковитості та водночас насиченого смаку можна за допомогою особливої техніки. Су від – це один із популярних способів, коли продукти герметично запаковують у вакуумний пакет та готують на водяній бані з точно контрольованою температурою.

Газовий чи електричний пароконвектомат: що краще для професійної кухні

Пароконвектомат – це універсальне обладнання для професійної кухні, яке поєднує конвекційну та парову обробку продуктів, забезпечуючи високу якість страв та ефективність приготування. Вибір між газовим і електричним пароконвектоматом залежить не лише від ціни, а й від енергоефективності, інфраструктури та обсягів роботи. У цій статті ми порівняємо обидва варіанти, розглянемо їхні переваги та недоліки, а також порадимо, як вибрати оптимальний.

Аксесуари для пароконвектомата: навіщо вони потрібні та як вибрати

Пароконвектомат став незамінною частиною професійної кухні. Його функціональні можливості оптимізують роботу персоналу та прискорюють процес приготування страв, не погіршуючи їх якості. А для того, щоб робота пристрою була найефективнішою, варто придбати до нього спеціальні аксесуари. Детальніше про кожен з них – далі в матеріалі.

Ідеальна скоринка та аромат: як вибрати обладнання для мініпекарні

Якість випічки безпосередньо залежить від підібраного обладнання для пекарні. Щоб оптимізувати приготування хліба чи кондитерських виробів, варто ретельно підійти до вибору необхідної техніки. У цій статті ми зорієнтуємо, що треба врахувати, щоб купити професійну піч для випічки, яка підійде саме для вашої мініпекарні.

Ресторанний бізнес: формати, сучасні тенденції та технічне оснащення

Ресторанний бізнес України демонструє стійкість та адаптивність. І хоча в умовах війни утримувати позитивну динаміку розвитку стає дедалі складніше, галузь продовжує пошук нових можливостей для зростання та задоволення потреб споживачів.

Висока якість харчування та ефективність процесів: досвід готелів Stella Hotels Collection і Fairmont Le Manoir Richelieu

У готельному бізнесі якість їжі та ефективність кухні мають вирішальне значення. В епоху зростаючих очікувань гостей, нестачі персоналу та необхідності дотримання високих стандартів гігієни, інноваційні рішення, зокрема від RATIONAL, допомагають готелям досягати стабільних результатів щодня. Це підтверджують приклади готельної групи Stella Hotels Collection у Греції та Fairmont Le Manoir Richelieu у Канаді.

Безпека на кухні: прості способи підвищення безпеки.

Безпека продуктів є одним із найважливіших питань у щоденній роботі кухні. Навіть нібито незначна помилка може мати серйозні наслідки, такі як хворі гості, штрафи, втрата доходів або шкода іміджу компанії. Богдан Венгер, RATIONAL Україна, має кілька порад щодо того, як власники та їх команди можуть полегшити вирішення цієї складної проблеми.

Правильне меню: Революційний крок у часи кризи 

Меню та рецептурні розробки, пов’язані з ним, — це ДНК кожного ресторану. У складні часи варто звернути на це особливу увагу — наприклад, покладаючись на інтелектуальні кухонні системи від Rational. Але не тільки.

Веганські, безглютенові, безлактозні: як кухні шкіл та дитячих закладів можуть задовольнити різні дієти?

Смачне, корисне, таке, що зацікавлює: шкільне та дитяче харчування – це більше, ніж просто їжа. Щоб щодня задовольняти потреби всіх дітей, заклади громадського харчування повинні бути гнучкими. Бо деякі люди є веганами, інші мають алергію на лактозу, глютен або сою. Сучасні інтелектуальні кулінарні системи, такі як iVario Pro від RATIONAL, допомагають гарантувати, що кожен отримає якісну, смачну та різноманітну їжу.