Пароконвектомат: пристрій і принцип роботи

Пароконвектомати – мультифункціональні апарати для професійної кухні. Ще три-чотири десятиліття тому обладнання, зважаючи на дорожнечу, використовували виключно ресторани великої кухні та великі мережі закладів харчування.

То який принцип роботи в сучасного пароконвектомата і чому таке обладнання вигідне для бізнесу? На ці запитання відповідаємо далі.

Що таке пароконвектомат і його переваги на професійній кухні

А що буде, якщо поєднати конвекційну піч і приготування на пару? Така ідея в 1973 році прийшла інженерам німецької компанії Rational. Реалізувавши її, вони здійснили революцію у світі професійної кухні. Так з’явилися пароконвектомати Rational – унікальні апарати, функціонал і можливості яких покорили шеф-кухарів великої кухні.

Пароконвектомат бойлерний чи інжекторний: який обрати?

Пароконвектомати – незамінне багатофункціональне обладнання для професійної кухні будь-яких масштабів. Навіть із найпростішим функціоналом такі моделі працюють як конвекційна піч, пароварка та в комбінованому режимі, що поєднує пар і конвекцію.

Не економте на якості: нові перспективи харчування для закладів для людей похилого віку та лікарень

Здорова та смачна їжа необхідна для одужання та гарного самопочуття. Однак це нелегко забезпечити в закладах для людей похилого віку та лікарнях, що часто перебувають під великим фінансовим тиском. Сучасні багатофункціональні системи приготування, такі як iVario Pro від RATIONAL, допомагають скоротити витрати, відповідаючи високим стандартам якості.

Пароконвектомат: чому варто інвестувати?

Коли старе обладнання вже віджило своє або його вже недостатньо для безперебійної роботи виробництва, доцільним є придбання пароконвектомату. Сучасні пароконвектомати – апарати, що поєднують конвекцію та пару, часто оснащені інтелектуальними функціями.

Рітейл та Ghost kitchen — синергія чи конкуренція?

Що відбудеться, коли межі між супермаркетами та чорними кухнями стануть розмитими? Коли супермаркети постачатимуть не тільки продукти, а й готові страви? Що робити, якщо кухні-привиди раптом стануть видимими в касі?

Залучення кваліфікованої робочої сили: чому для цього необхідне сучасне кухонне обладнання

Зараз багатьом рестораторам важко знайти хороших мотивованих співробітників. Не дивно, коли ви заглядаєте на кухні: старі каструлі та сковорідки, погані фритюрниці та котли, а цифрові технології майже відсутні. Для багатьох людей, особливо молоді, сучасне робоче місце є важливим. «Якщо ви шукаєте кваліфікованих співробітників, ви повинні реагувати на їхні потреби», — радить Богдан Венгер, директор з розвитку в RATIONAL Україна, і пояснює, чому відповідне кухонне обладнання є ключовим фактором підбору кваліфікованого персоналу.

Як рестораторам досягти гарного балансу між роботою та особистим життям для співробітників

Молоді люди здебільшого мають дуже чітке уявлення про те, що їм має запропонувати їхнє робоче місце – хороший баланс між роботою та особистим життям – це ключові слова, які часто можна почути він них. Компаніям також варто подумати про це, оскільки щасливі працівники більш продуктивні, більш лояльні та рідше йдуть на лікарняний. Богдан Венгер, директор з розвитку в RATIONAL Україна, має кілька порад щодо того, як сучасні системи приготування їжі можуть допомогти рестораторам запропонувати своїм співробітникам кращий баланс між роботою та особистим життям, даючи їм конкурентну перевагу у “війні” за кваліфікованих працівників.

Легко орієнтуйтеся в роботі з апаратом RATIONAL з новим помічником пошуку.

RATIONAL, світовий лідер ринку в сфері пароконвекційного обладнання, зробив користування своїм обладнанням iCombi Pro та iVario Pro ще зручнішим, додавши функцію «пошуку».


Безкоштовне оновлення програмного забезпечення дозволяє користувачам швидко та легко знаходити те, що їм потрібно.

Індивідуальний дисплей MyDisplay на iVario Pro: Проста та інтуїтивно зрозуміла робота з MyDisplay та ConnectedCooking.

Завдяки ConnectedCooking, цифровій системі управління кухнею від RATONAL, можна легко змінювати дисплей на iVario Pro навіть віддалено.

За допомогою MyDisplay інтерфейс користувача можна налаштувати та обмежити, щоб персоналу кухні були доступні лише ті функцій, які потрібні для щоденного виробництва. Це гарантує, що навіть не підготовлений персонал зможе повністю використати потенціал iVario Pro і щоразу досягати бажаних результатів.