Залучення кваліфікованої робочої сили: чому для цього необхідне сучасне кухонне обладнання

Зараз багатьом рестораторам важко знайти хороших мотивованих співробітників. Не дивно, коли ви заглядаєте на кухні: старі каструлі та сковорідки, погані фритюрниці та котли, а цифрові технології майже відсутні. Для багатьох людей, особливо молоді, сучасне робоче місце є важливим. «Якщо ви шукаєте кваліфікованих співробітників, ви повинні реагувати на їхні потреби», — радить Богдан Венгер, директор з розвитку в RATIONAL Україна, і пояснює, чому відповідне кухонне обладнання є ключовим фактором підбору кваліфікованого персоналу.

1. Більше часу для творчості.

    1 2 1

    «Коли ви запитуєте кухарів, чому вони обрали свою професію, багато хто вказує на креативність як на головну причину», — каже пан Венгер. «Тому дуже засмучує, коли у них немає часу попрактикуватися у своїй творчості, тому що зі старою кухонною технікою складно поводитись і вона потребує постійної перевірки та тривалого часу очікування». Одним з рішень є, наприклад, передача моніторингу iVario Pro від Rational, яка замінює каструлі, котли та скороварки в промисловому громадському харчуванні. Завдяки вбудованому інтелектуальному механізму приготування iCookingSuite багатофункціональна система приготування розпізнає кількість завантаження, стан і розмір страви, постійно регулює процес приготування та попереджає вас, коли потрібно виконати дію, наприклад перевернути або перемішати. «Шеф-кухар може розраховувати на відмінну якість їжі та має вільний час і розумові здібності для творчої частини своєї роботи. Для багатьох претендентів ця гарантія є вирішальним фактором при виборі роботи», — каже пан Венгер.

    2. Здоров’я на першому місці

    Немає ніякого способу обійти це – кухонна робота фізично важка. Але завдяки сучасному обладнанню ресторатори можуть полегшити умови праці своїм працівникам. «Все починається з робочої висоти – багато звичайних систем приготування їжі мають стандартні розміри. Для людей нижчого або високого зросту це може бути виснажливим і навіть шкідливим у довгостроковій перспективі. Тому робочу висоту iVario Pro можна регулювати до 200 мм приблизно за 16 секунд. Це означає, що кожен може комфортно працювати на системі готування, незалежно від того, чи має він зріст 150 см чи 190 см», – пояснює пан Венгер. iVario Pro також автоматично нахиляється одним натисканням кнопки, а завдяки спеціальній підвісці вміст спорожняється точно одним рухом – без необхідності піднімати важке та виснажливого черпання вручну.

    3. Надихайте цифровими рішеннями

    «Якщо ви шукаєте винятково молодих людей, ви також можете “набрати бали” за допомогою цифрових рішень», — каже пан Венгер. Покоління, яке зараз виходить на ринок праці, виросло завдяки цифровізації. Вона звикла працювати та бути на зв’язку зі смартфонами, планшетами та ПК як вдома, так і в школі. «Роботодавці “отримують бали” від молодих людей, якщо вони можуть використовувати свої цифрові навички, наприклад, за допомогою цифрової системи управління кухнею ConnectedCooking». Платформа надає доступ до систем приготування їжі Rational з будь-якого місця в будь-який час через ПК, планшет або смартфон, що дозволяє цифрове керування рецептами, даними HACCP або оновленнями програмного забезпечення, наприклад. «З одного боку, це надихає потенційних стажерів, а з іншого — ресторатори економлять багато часу та грошей, спрощують робочі процеси та завжди мають контроль над системами приготування».

    4. Більше стійкості, менше харчових відходів

    Одним із аспектів, який стає все більш важливим для кандидатів, є стійкість роботодавця: багато людей хочуть працювати в компаніях, які віддають перевагу збереженню електроенергії та мінімізації відходів. «iVario Pro гарантує і те, і інше», — каже пан Венгер. «Завдяки точному управлінню температурою майже неможливо, щоб їжа підгоріла чи перекипіла — лише це призводить до зменшення харчових відходів. А щодо споживання енергії: iVario Pro потрібно менше ніж 2,5 хвилини, щоб досягти 200 градусів, тому він використовує до 40 відсотків менше енергії, ніж звичайні кухонні прилади, і забезпечує подачу та відведення лише стільки тепла, скільки потрібно їжі».

    Коротше кажучи, сучасне кухонне обладнання пропонує багато переваг для рестораторів у змаганні за кваліфікований персонал: «Є більше часу для творчості, здоров’я захищене, а працівники можуть мати чисте сумління, коли йдеться про сталість. Молодь, зокрема, також може бути в захваті від цифрових можливостей”, – підсумовує Богдан Венгер.