Пароконвектомати – незамінні пристрої для закладів сегмента HoReCa. Такі апарати об’єднують в одному пристрої масу функцій – приготування на пару, варіння, конвекційну піч, а також комбінований режим приготування. І це тільки базовий набір режимів.
Саме мультифункціональність і є основною перевагою обладнання. Разом з цим пароконвектомати заощаджують бюджет закладу на купівлю обладнання, економлять місце на професійній кухні, і дають змогу готувати смачні перші, другі страви, десерти і випічку в ресторанах, кафе і готелях, незалежно від класу закладу і клієнтопотоку.
Якщо ви підбираєте пароконвектомат для готелю, ресторану або кафе, цей матеріал для вас. У ньому ми розглянемо, як вибрати пароконвектомат для закладів громадського харчування, а також на які критерії звертати увагу, підбираючи оптимальну модель за фунікционалом, бюджетом і продуктивністю серед асортименту моделей німецького бренду Rational.
Які основні критерії вибору пароконвектомата?
- Тип енергоносія. Це може бути газовий або електричний пароконвектомат. Який пароконвектомат вибрати для вашого закладу, виходячи з типу енергоносія, вирішувати вам. Газові моделі вирізняються екологічністю і можливістю функціонування під час блекаутів. З іншого боку встановлення електричних пароконвектоматів вимагає меншого переліку дозволів від офіційних служб.
- Кількість рівнів завантаження та продуктивність. Що більше рівнів завантаження в апараті, то більше гастроємностей у нього можна завантажити одночасно, і то більше порцій приготувати за один цикл.
- Габарити. Усі моделі Rational займають не більше 1 метра квадратного на кухні. А їхні габарити можуть бути відмінними тільки за висотою обладнання, виходячи з кількості рівнів завантаження.
- Додаткові функції. Це можуть бути як додаткові вбудовані режими приготування (гриль, копчення, пастеризація, пательня тощо), так і функції, які спрощують роботу й обслуговування пристрою (програмування режимів приготування, автоочищення).
- Особливості управління. Це може бути ручне управління, електронне або ж сенсорне.
- Ціна. Параметр залежить від серії та продуктивності обладнання.
Який краще купити для ресторану
Для ресторанів із широким асортиментом перших і других страв, а також десертів і випічки найкраще підійдуть пароконвектомати серії нового покоління iCombi Pro.
Переваги серії iCombi Pro для встановлення в ресторанах:
- Апарати серії мають функції пароконвектоматів гастрономічного та кондитерського типу. В одному пристрої можна готувати випічку, страви на грилі, запікати, смажити, готувати на пару, пастеризувати тощо.
- Серія об’єднує 7 моделей мультифункціональних пароконвектоматів із різною кількістю рівнів завантаження гастроємностей (6, 10, 20) – обирайте відповідний варіант.
- Сенсорне керування та інтелектуальна система управління;
- Одночасне приготування різних страв за рахунок функції iProductionManager;
- Функція моніторингу та підтримки роботи системи iCookingSuit;
- Режими автоочищення та видалення накипу.
Зверніть увагу на моделі:
- RATIONAL iCombi® Pro 6-1/1 E – пароконвектомат для ресторанів з невеликим клієнтопотоком.
- RATIONAL iCombi® Pro 20-1/1 E – модель для ресторанів з великим клієнтопотоком.
Ідеальні моделі пароконвектоматів для кафе
Оптимальним варіантом обладнання для кафе з різним клієнтопотоком будуть моделі серії iCombi Classic.
Переваги серії iCombi Classic для встановлення в кафе:
- Популярні режими приготування і ручне керування пристроєм. Моделі серії працюють у режимах пароварка, конвектомат і комбінований режим. А також мають просте ручне керування, включно з контролем температури приготування, тривалості приготування і подачею пари.
- Простота управління і вбудована функція програмування режимів приготування в 12 кроків (з пам’яттю в 100 рецептів).
- Три режими очищення системи: легке, середнє, глибоке. Залежно від забруднення обладнання автоматично підбирає необхідний режим і самоочищається.
- Відмінне співвідношення ціна/якість/продуктивність. За рахунок мінімально необхідного набору режимів роботи та ручного керування системи вирізняються бюджетною ціною.
Якої серії вибрати пароконвектомат:
- RATIONAL iCombi® Classic 6-2/1 E – бюджетний пароконвектомат із 6 рівнями завантаження для невеликих кафе.
- RATIONAL iCombi® Classic 10-1/1 E – модель із 10 рівнями завантаження.
Який пароконвектомат краще взяти для готелю
Якщо ви не знаєте, який пароконвектомат вибрати для готелю, то для закладів такого типу підійдуть, як бюджетні та продуктивні апарати серії iCombi Classic, так і високотехнологічні мультифункціональні моделі серії iCombi Pro.
Ключові переваги моделей серій iCombi Classic і iCombi Pro вказані в попередніх розділах. А щодо вибору моделі для готелю, варто звернути увагу на такі нюанси, як клієнтопотік, меню готелю (тільки сніданки, перші та другі страви, або ж меню, як у ресторанах великої кухні).
Зверніть увагу на моделі:
- RATIONAL iCombi® Pro XS 6-2/3 E – міні-пароконвектомат для невеликих готелів.
- RATIONAL iCombi® Classic 10-2/1 E – бюджетний, але продуктивний апарат для закладів із середнім клієнтопотоком.
- RATIONAL iCombi® Pro 20-1/1 E – мультифункціональний сенсорний апарат для готелів із великим клієнтопотоком.
Наостанок зазначимо, що на питання, який краще купити пароконвектомат для вашого бізнесу, із задоволенням допоможе експерт нашої команди BMSERVICE. Залишайте свої контакти, і ми зв’яжемося з вами для безкоштовної експертної консультації та підбору оптимального рішення, зважаючи на специфіку вашого закладу, а також ваші побажання, вподобання та бюджет.
Джерела:
- https://www.rational-online.com/uk_ua/industry/