Як обрати пароконвектомат для ресторану, кафе, готелю

Пароконвектомати – незамінні пристрої для закладів сегмента HoReCa. Такі апарати об’єднують в одному пристрої масу функцій – приготування на пару, варіння, конвекційну піч, а також комбінований режим приготування. І це тільки базовий набір режимів.

Саме мультифункціональність і є основною перевагою обладнання. Разом з цим пароконвектомати заощаджують бюджет закладу на купівлю обладнання, економлять місце на професійній кухні, і дають змогу готувати смачні перші, другі страви, десерти і випічку в ресторанах, кафе і готелях, незалежно від класу закладу і клієнтопотоку.

Якщо ви підбираєте пароконвектомат для готелю, ресторану або кафе, цей матеріал для вас. У ньому ми розглянемо, як вибрати пароконвектомат для закладів громадського харчування, а також на які критерії звертати увагу, підбираючи оптимальну модель за фунікционалом, бюджетом і продуктивністю серед асортименту моделей німецького бренду Rational.

Які основні критерії вибору пароконвектомата?

  • Тип енергоносія. Це може бути газовий або електричний пароконвектомат. Який пароконвектомат вибрати для вашого закладу, виходячи з типу енергоносія, вирішувати вам. Газові моделі вирізняються екологічністю і можливістю функціонування під час блекаутів. З іншого боку встановлення електричних пароконвектоматів вимагає меншого переліку дозволів від офіційних служб.
  • Кількість рівнів завантаження та продуктивність. Що більше рівнів завантаження в апараті, то більше гастроємностей у нього можна завантажити одночасно, і то більше порцій приготувати за один цикл.
  • Габарити. Усі моделі Rational займають не більше 1 метра квадратного на кухні. А їхні габарити можуть бути відмінними тільки за висотою обладнання, виходячи з кількості рівнів завантаження.
  • Додаткові функції. Це можуть бути як додаткові вбудовані режими приготування (гриль, копчення, пастеризація, пательня тощо), так і функції, які спрощують роботу й обслуговування пристрою (програмування режимів приготування, автоочищення).
  • Особливості управління. Це може бути ручне управління, електронне або ж сенсорне.
  • Ціна. Параметр залежить від серії та продуктивності обладнання.

Який краще купити для ресторану

Для ресторанів із широким асортиментом перших і других страв, а також десертів і випічки найкраще підійдуть пароконвектомати серії нового покоління iCombi Pro.

Переваги серії iCombi Pro для встановлення в ресторанах:

  • Апарати серії мають функції пароконвектоматів гастрономічного та кондитерського типу. В одному пристрої можна готувати випічку, страви на грилі, запікати, смажити, готувати на пару, пастеризувати тощо.
  • Серія об’єднує 7 моделей мультифункціональних пароконвектоматів із різною кількістю рівнів завантаження гастроємностей (6, 10, 20) – обирайте відповідний варіант.
  • Сенсорне керування та інтелектуальна система управління;
  • Одночасне приготування різних страв за рахунок функції iProductionManager;
  • Функція моніторингу та підтримки роботи системи iCookingSuit;
  • Режими автоочищення та видалення накипу.

Зверніть увагу на моделі:

Ідеальні моделі пароконвектоматів для кафе

Оптимальним варіантом обладнання для кафе з різним клієнтопотоком будуть моделі серії iCombi Classic.

Переваги серії iCombi Classic для встановлення в кафе:

  • Популярні режими приготування і ручне керування пристроєм. Моделі серії працюють у режимах пароварка, конвектомат і комбінований режим. А також мають просте ручне керування, включно з контролем температури приготування, тривалості приготування і подачею пари.
  • Простота управління і вбудована функція програмування режимів приготування в 12 кроків (з пам’яттю в 100 рецептів).
  • Три режими очищення системи: легке, середнє, глибоке. Залежно від забруднення обладнання автоматично підбирає необхідний режим і самоочищається.
  • Відмінне співвідношення ціна/якість/продуктивність. За рахунок мінімально необхідного набору режимів роботи та ручного керування системи вирізняються бюджетною ціною.

Якої серії вибрати пароконвектомат:

Який пароконвектомат краще взяти для готелю

Якщо ви не знаєте, який пароконвектомат вибрати для готелю, то для закладів такого типу підійдуть, як бюджетні та продуктивні апарати серії iCombi Classic, так і високотехнологічні мультифункціональні моделі серії iCombi Pro.

Ключові переваги моделей серій iCombi Classic і iCombi Pro вказані в попередніх розділах. А щодо вибору моделі для готелю, варто звернути увагу на такі нюанси, як клієнтопотік, меню готелю (тільки сніданки, перші та другі страви, або ж меню, як у ресторанах великої кухні).

Зверніть увагу на моделі:

  • RATIONAL iCombi® Pro XS 6-2/3 E – міні-пароконвектомат для невеликих готелів.
  • RATIONAL iCombi® Classic 10-2/1 E – бюджетний, але продуктивний апарат для закладів із середнім клієнтопотоком.
  • RATIONAL iCombi® Pro 20-1/1 E – мультифункціональний сенсорний апарат для готелів із великим клієнтопотоком.

Наостанок зазначимо, що на питання, який краще купити пароконвектомат для вашого бізнесу, із задоволенням допоможе експерт нашої команди BMSERVICE. Залишайте свої контакти, і ми зв’яжемося з вами для безкоштовної експертної консультації та підбору оптимального рішення, зважаючи на специфіку вашого закладу, а також ваші побажання, вподобання та бюджет.

Джерела:

  • https://www.rational-online.com/uk_ua/industry/