Пароконвектомат: чому варто інвестувати?

Коли старе обладнання вже віджило своє або його вже недостатньо для безперебійної роботи виробництва, доцільним є придбання пароконвектомату. Сучасні пароконвектомати – апарати, що поєднують конвекцію та пару, часто оснащені інтелектуальними функціями.

«Інтелектуальний пароконвектомат пропонує значний потенціал економії порівняно зі звичайними кухонними приладами», — каже Теодор Тамбрінк, віце-президент з управління продуктами RATIONAL. «Наприклад, iCombi Pro від RATIONAL може смажити, готувати на грилі, запікати, смажити у фритюрі, тушкувати, готувати на пару та тушкувати. Це означає, що рестораторам потрібна лише одна система для приготування замість багатьох, усуваючи витрати на обслуговування та ремонт різного кухонного обладнання на понад початкову вартість покупки».

Говорячи про економію, варто зупинитися на витратах на електроенергію: за даними ENGIE Impact, майже 80% річних витрат закладів на електроенергію пов’язані з не енергоефективним приготуванням та зберіганням продуктів.

reference cafe mokka 0002 976720

«Крім холодильника та посудомийної машини, основними винуватцями є звичайні кухонні прилади». Сучасні пароконвектомати, навпаки, споживають набагато менше елекроенергії. Наприклад, iCombi Pro від RATIONAL економить до 70% електроенергії порівняно зі звичайними приладами для приготування завдяки високій продуктивності, інтелектуальним програмам приготування та максимальному використанню робочої камери.

Додатково можна заощадити на використанні сировини. «Приготування в iCombi Pro майже не потребує олії, що скорочує витрати на закупівлю та утилізацію олії до 95%», — зауважує Богдан. Власники закладів також можуть розраховувати зниження втрат продуктів, особливо морепродуктів і м’яса, оскільки точний клімат iCombi Pro мінімізує втрати продукту при приготуванні на 25%. «Третій момент: якщо продукт виходить якісний завжди, його не потрібно викидати, – пояснює Богдан. Pro повністю самостійно контролює процес приготування. Все, що оператор повинен зробити, це завантажити продукт, вибрати бажаний процес приготування та бути впевненим, що пароконвектомат щоразу забезпечуватиме однаково якісний результат”.

marketing trainingcenter 01323 1025371 image webl

Це також полегшує життя персоналу кухні, бо “І процес приготування, і мийки повністю автоматичні. Завдяки цьому персоналу більше не потрібно виконувати рутинні завдання, такі як моніторинг приготування або мити вручну. Економія часу в ідеалі становить до 60% економії робочого часу».

klinik windach 2

Завдяки економії електроенергії, сировини та робочої сили iCombi Pro може окупитися менш ніж за рік. А далі апарати працюватимуть роками завдяки своїй високій якості: всі наші апарати виготовляються в м. Ландсберг-ам-Лех в Німеччині. Апарати RATIONAL часто працюють більше 10 років, іноді навіть 30-40 років.

Тому – «Хоча може виникнути спокуса вибрати більш дешеве кухонне обладнання, у довгостроковій перспективі воно обійдеться вам дорожче. Високоякісні сучасні пароконвектомати, з іншого боку, довговічніші та економічніші в щоденному використанні».