Як рестораторам досягти гарного балансу між роботою та особистим життям для співробітників

Молоді люди здебільшого мають дуже чітке уявлення про те, що їм має запропонувати їхнє робоче місце – хороший баланс між роботою та особистим життям – це ключові слова, які часто можна почути він них. Компаніям також варто подумати про це, оскільки щасливі працівники більш продуктивні, більш лояльні та рідше йдуть на лікарняний. Богдан Венгер, директор з розвитку в RATIONAL Україна, має кілька порад щодо того, як сучасні системи приготування їжі можуть допомогти рестораторам запропонувати своїм співробітникам кращий баланс між роботою та особистим життям, даючи їм конкурентну перевагу у “війні” за кваліфікованих працівників.

«Стереотип про те, що в галузі HoReCa неможливий баланс між роботою та особистим життям, застарів», — каже Богдан Венгер. «При правильному плануванні ви можете значно покращити умови праці на кухні та навіть запровадити моделі гнучкого графіку роботи, такі як 4-денний робочий тиждень, неповний робочий день або розподіл роботи. Потрібно лише переосмислити та використати можливості сучасних кухонних технологій, оптимізувати робочі процеси».

2 1

Все починається зі складання виробничих графіків. «Особливо в закладах громадського харчування меню, як правило, повторюється кожні кілька тижнів. Підготуватися до цього дуже просто», — пояснює Богдан Венгер. За допомогою iCombi Pro виробничі графіки можна створювати безпосередньо в системі апарату або дистанційно за допомогою цифрової системи керування кухнею ConnectedCooking: просто перетягніть програми приготування на часову шкалу в iProductionManager. Пароконвектомат знає, які продукти можна готувати разом у змішаному завантаженні. Розклад зберігається та викликається кожного робочого дня, надаючи кухарю миттєвий огляд усього щоденного плану. Все, що їм потрібно зробити, це завантажити варильну камеру, і пароконвектомат автоматично відрегулює час і температуру приготування. «Це економить час і зменшує потребу в плануванні та координації. Це особливо корисно, коли один працівник присутній рідше або коли є два працівники, які працюють неповний робочий день», — каже пан Венгер.

Ще одна порада експерта для кращого балансу між роботою та особистим життям: «Розподіліть завдання якомога рівномірніше протягом тижня, щоб уникнути періодів максимального навантаження. Наприклад, якщо є великий натовп, доставка їжі триває довше, ніж зазвичай, і не може бути попередньо приготована для наступного дня, як і планувалося, це викликає стрес або змушує персонал працювати понаднормово. Цього можна уникнути, попередньо приготувавши страви в потрібний час». Один з варіантів – фінішна обробка. В iCombi Pro їжа попередньо готується, швидко охолоджується та доводиться до споживаної температури безпосередньо перед подачею. Для харчових продуктів, багатих білком, Богдан Венгер рекомендує пастеризацію: набір для пастеризації використовується для збереження їжі, зберігання протягом певного періоду часу та подачі за потреби. «Обидва процеси зменшують робоче навантаження на співробітників і гарантують чудові результати щодо якості та смаку їжі», — каже пан Венгер.

Більше того, iCombi Pro продовжує працювати навіть тоді, коли персонал у заслуженій відпустці. Приготування при низькій температурі дозволяє готувати печені або тушковані страви, наприклад, на ніч. Моніторинг здійснюється за допомогою вбудованого інтелектуального механізму, який постійно регулює клімат приготування, щоб забезпечити готовність якісного продукту наступного ранку. За потреби автоматичне прибирання можна запустити протягом ночі, що, за словами пана Венгера, має кілька переваг: «Для працівників це означає, що наприкінці зміни потрібно зробити на одну справу менше. І коли вони вранці приходять на кухню, вони можуть працювати відразу з чистою системою приготування їжі».

Сучасні системи приготування їжі, такі як iCombi Pro, спрощують планування кухонних процесів, прокладаючи шлях до гнучких робочих моделей. Ще один плюс, за словами пана Венгера: «Плавний робочий процес і менше стресу на кухні також покращують атмосферу серед колег — ще одна причина для задоволених працівників і кращого балансу між роботою та особистим життям».