Компанія RATIONAL проти харчових відходів

Ландсберг-ам-Лех, 24 квітня 2015 – Наприкінці жовтня минулого року компанія RATIONAL AG запросила членів Генеральної Асамблеї асоціації «Разом проти відходів» до головного офісу Ландсберга. Будучи партнером асоціації, виробник обладнання професійних кухонь твердо займає позицію проти харчових відходів. Крім того, RATIONAL мотивує своїх співробітників вжити заходів для досягнення мети.

Підсумки загальних зборів ще раз підтвердили, наскільки гостро зараз стоїть питання сумлінної обробки харчових відходів: на сьогодні майже половина всіх продуктів для приготування страв опиняються у відрі для сміття. Компанія RATIONAL постійно знаходиться в пошуку нових технологій, що дозволяють кухням працювати більш ефективно та використовувати лише необхідну кількість продуктів.

«Система Finishing® дозволяє зберігати попередньо готові страви в охолодженому стані. Приготування страви буде завершено лише тоді, коли цього побажає гість», пояснює Міхаель Фукс, Глава компанії FRIMA (дочірнього підприємства компанії RATIONAL) та Директор асоціації «Разом проти відходів», під час екскурсії виробничими цехами компанії RATIONAL AG. «Оскільки продукти не можуть підгоріти або бути перетримані в апаратах, то тим самим ми вже втрачаємо менше продукту під час процесу приготування», додає пан Фукс. Більш того, інтелектуальна технологія скорочує кількість використовуваної сировини до 10%.

Для того, щоб залучити власних співробітників до кампанії зі скорочення відходів, виробник створив акцію «Розумний перекус», в рамках якої кожен співробітник замовляє закуски заздалегідь (на 1-5 днів наперед). Це дозволяє їдальні закуповувати продукти відповідно до попиту. “Ми закуповуємо тільки те, що вже замовлено”, каже Андреас Дайелер, керівник ресторану та організації заходів у компанії RATIONAL. Цей запобіжний запобіжить потраплянню їжі у сміттєву скриньку, заощадить гроші, а крім того, скоротить час очікування страв співробітниками.