Ідеальна скоринка та аромат: як вибрати обладнання для мініпекарні

Якість випічки безпосередньо залежить від підібраного обладнання для пекарні. Щоб оптимізувати приготування хліба чи кондитерських виробів, варто ретельно підійти до вибору необхідної техніки. У цій статті ми зорієнтуємо, що треба врахувати, щоб купити професійну піч для випічки, яка підійде саме для вашої мініпекарні.

Ключові критерії підбору пароконвектоматів для мініпекарні

Зверніть увагу на 10 основних моментів, коли вибиратимете обладнання для міні пекарні, а саме: 

  1. Габарити. Для невеликого бізнесу пріоритетними є компактні настільні моделі. Виміряйте ширину меблів і стін, щоб визначити, де буде доцільно здійснити монтаж пароконвектомата кондитерського чи для випікання хліба.
  2. Об’єм робочої камери. Порахуйте, яку приблизно кількість випічки ваша міні-пекарня буде продукувати щодня. У компактних моделях пароконвектоматів об’єм камери варіюється від 60 до 110 л, чого вистачить для виготовлення 100-150 порцій протягом зміни.
  3. Місткість. Стандартні дека, які використовуються в пекарській справі, зазвичай відповідають форматам GN. Кількість рівнів для завантаження дек безпосередньо впливає на продуктивність обладнання, але варто й розраховувати достатню відстань між рівнями.
  4. Система подачі пари та конвекції. Саме від цього критерію залежать хрусткість скоринки та аромат випічки. Якщо вам потрібна піч для хліба, багетів або приготування іншої хлібобулочної продукції, вибирайте моделі, які можуть забезпечити стабільний і потужний режим пари.
  5. Функція контролю вологості в камері. Занадто низька вологість може призвести до затвердіння випічки, а занадто висока – зробити скоринку м’якою та блідою. Вибираючи піч для круасанів, віддайте перевагу обладнанню з точним контролем рівня вологості.
  6. Програми випікання. Новітні моделі пароконвектоматів із сенсорним дисплеєм здатні запам’ятовувати багато рецептів, мінімізуючи подальші помилки під час випікання та збільшуючи продуктивність персоналу.
  7. Швидкість нагріву. Піч має оперативно відновлювати робочу температуру, особливо в години пікового навантаження. Оптимальний час нагріву – 7 хвилин і менше.
  8. Енергоефективність. Вкладені кошти мають окупитися шляхом мінімізації витрат на водопостачання та електроспоживання. Оптимальний клас енергоефективності для моделей у мініпекарнях – це А+ чи А++.
  9. Система самоочищення. Печі треба очищати після приготування кожної партії, тому функція самоочищення може істотно мінімізувати часові витрати на обслуговування цієї техніки.
  10. Сервісне обслуговування. Варто уточнити в постачальника ціни на витратні елементи (фільтри та помпи), а також ознайомитися з умовами гарантійного обслуговування.
resize 7

Рекомендовані моделі для мініпекарні

У таблиці нижче вказані характеристики пароконвектоматів марки RATIONAL, які підійдуть для експлуатації в умовах мініпекарні.

МодельЛотки GNГабарити (Ш×Г×В), ммВага (кг)Споживана потужність (кВт)Панель керування
RATIONAL CombiMaster Plus XS6 × 2/3655 × 621 × 567625,7сенсорна
RATIONAL iCombi® Pro XS 6-2/3 E6 × 2/3655 × 621 × 594675,7сенсорна
RATIONAL iCombi® Classic 6-1/1 E6 × 1/1850 × 842 × 8049510,8цифрова
RATIONAL iCombi® Pro 6-1/1 E6 × 1/1850 × 842 × 80410010,8сенсорна
RATIONAL iCombi® Classic 6-2/1 E6 × 2/11072 × 1042 × 80412822,4цифрова

Аксесуари для пароконвектоматів

Для комфортної роботи з пароконвектоматом його варто оснастити сумісними аксесуарами. Залежно від завдань потрібно докупити листи для випікання, решітки, контейнери, форми для кексів або мультибейкери тощо. Обов’язковими є дека для пароконвектоматів, а також спеціальні мийні засоби у форматі таблеток чи рідини.

resize 6

Де отримати професійну консультацію щодо підбору мініпароконвектомата

Звертайтеся до нас у робочі години за контактним номером телефону, вказаним на сайті. Ми є золотим партнером бренду Rational в Україні, а також маємо всі необхідні дозволи для встановлення професійного кухонного обладнання.