Відповідаємо розвитку цифрових технологій. Як професійні кухні готуються до майбутнього

Професійні кухарі знають: процес впровадження цифрових технологій на професійних кухнях почався і його не зупинити. Настав час питання, яка система ефективно підтримує кухонні процеси і, таким чином, встановлює нові стандарти якості продукції, надійності, автоматизації та обслуговування. RATIONAL, виробник пароконвектоматів і VarioCookingCenter, пропонує безкоштовне хмарне рішення ConnectedCooking, яке дає новий імпульс взаємодії між шеф-кухарем і апаратом, дозволяючи кухареві виконати своє основне завдання: творити на кухні.

“При розробці ConnectedCooking ми завжди виходимо з того: від яких завдань, що вимагають великої уваги, можна звільнити шеф-кухаря?”, – Вальдемар Дуарте, директор з розвитку EMEA в RATIONAL, ділиться своїми міркуваннями щодо мережевих рішень на кухні. Як приклад, він наводить постачальника послуг громадського харчування, що виробляє 800 страв на день на трьох кухнях. Звичайна ситуація: різне обладнання для кухні, різний рівень досвіду кухонного персоналу, різна кулінарна практика. Все це може призвести до втрати якості. ConnectedCooking може компенсувати все це і навіть підвищити рівень громадського харчування. Для RATIONAL достатньо підстав вважати, що майбутнє явно пов’язане з мережевими рішеннями на кухнях, які працюють зі смартфонами, планшетами чи ПК.

На одній, двох або більше кухнях – за допомогою ConnectedCooking всі апарати RATIONAL використовують ті самі програми приготування, шеф-кухар може отримати доступ до своїх пристроїв одним клацанням миші і керувати процесами приготування навіть віддалено. Push-сповіщення, наприклад, допомагають оцінювати, коли апарат завантажений, коли вільний і відповідно адаптувати виробничі процеси. Автоматичний сервіс-сall також спрямований на підвищення ефективності: сервісний партнер отримує автоматичне повідомлення у разі інциденту, може на початковому етапі оцінити проблему віддалено та швидко відповісти на місці.

Дуарте також зазначає ще один важливий момент: «Завдання для будь-якої кухні – дотримання гігієнічних стандартів. Тому ми вбудували функцію автоматичної документації HACCP у ConnectedCooking». Усі відповідні дані записуються та зберігаються протягом певного періоду, оскільки основним завданням шеф-кухаря є творчий підхід, а не документація температур.

З впровадженням мережевих рішень на професійних кухнях робота шеф-кухарів також зміниться, передбачають експерти RATIONAL. Нові технології, безперечно, також пропонують новий підхід до набору персоналу. Тому що це покоління виросло з ноутбуками та смартфонами та знайде мережеве робоче місце дуже привабливим.

Неможливо підготуватися до майбутнього краще та з меншим ризиком.