Здорова та смачна їжа необхідна для одужання та гарного самопочуття. Однак це нелегко забезпечити в закладах для людей похилого віку та лікарнях, що часто перебувають під великим фінансовим тиском. Сучасні багатофункціональні системи приготування, такі як iVario Pro від RATIONAL, допомагають скоротити витрати, відповідаючи високим стандартам якості.
Однією з найбільших фінансових труднощів для цих закладів є зростання орендної плати – площі обмежені, особливо в містах, і витрати, відповідно, високі. Щоб уникнути необхідності економити на кімнатах і ліжках, Богдан Венгер, директор з розвитку RATIONAL в Україні, радить робити кухні компактнішими: «Сьогодні кухні можуть бути сконструйовані таким чином, щоб вони були надзвичайно компактними та ефективними. iVario Pro, наприклад, економить до 33% площі, оскільки може варити, смажити, готувати у фритюрі та під тиском, замінюючи ряд звичайних приладів, таких як каструлі, котли та скороварки. Наприклад, з iVario Pro XL до 500 порцій на день на мінімальній площі – і це майже в 4 рази швидше, ніж із звичайним обладнанням.
«Не дивлячись на високу продуктивність і швидкість, не потрібно хвилюватися про витрати на електроенергію», — зауважує Богдан. Завдяки високій ефективності системи нагріву дно тигля досягає 200°C менш ніж за 2,5 хвилини, а потім так само швидко охолоджується. Завдяки короткому часу розігріву iVario Pro споживає до 40% менше електроенергії, ніж звичайна кухонна техніка.
Ще один напрямок, де можна заощадити гроші за допомогою iVario Pro, – це персонал. Оскільки вбудований інтелект автоматично адаптує процес приготування до продукту, постійний моніторинг та контроль не потрібні. «Це дозволяє нам залучати меншу кількість людей або ефективніше використовувати наявний персонал. У той час, коли бракує кваліфікованої робочої сили, це велике полегшення».
Цифрова мережева платформа ConnectedCooking робить приготування ще швидшим, простішим і економнішим. Наприклад, програми приготування можна створювати онлайн за допомогою ПК, планшета чи смартфона та одним кліком миші поширювати по всіх апаратах вашох мережі через інтернет. «Це ще більше спрощує роботу для команди кухні та допомагає заощадити час та гроші».
Але незважаючи на всі фінансові труднощі: «Найважливіша річ у закладах громадського харчування — це якість страв. Окрім потенціалу економії, саме в цьому криється сильна сторона iVario Pro», — зауважує Богдан. З одного боку, точне та швидке приготування забезпечує збереження мінералів і вітамінів. З іншого боку, завдяки інтелекту персонал кухні може бути впевнений, що продукт виходить завжди стабільно смачний.
«З багатофункціональним апаратом від RATIONAL можна вбити двох зайців одним пострілом», – каже експерт. «Заклади можуть заощадити багато грошей і водночас забезпечити своїх пацієнтів надійним постачанням високоякісної здорової їжі».